fbpx

Arbetsgivare! Dags att innovera?

Vi hjälper företag studenter.

På de flesta universitet och högskolor kan man inte längre som arbetsgivare besöka arbetsmarknadsmässor för att träffa studenter, bjuda på lite kaffe och prata om deras framtida karriär på företaget. Trist. Mässorna på campus runt om i landet ställs in eller ställs om till digitala event. Ännu mer trist. 

Men. Det finns inget ont som inte för något gott med sig. Vi tycker arbetsgivare som bryr sig om studentrelationer har lätt att hamna i en så kallad milk round. Med det menas att man som arbetsgivare gör ”det man ska göra” för att nå studenter. Vi tror man kan göra mer. Vi vet att man kan göra mer. Det handlar bara om att ta det på allvar och försöka innovera. 

Essentiq hjälper företag att skapa relationer till studenter som på både kort och lång sikt bidrar till affärer och attraktion av talang till företaget. Vi är en slags nischad brand marketing agency. Många skulle tycka det är dumt att offentliggöra sitt företags secret sauce. Det tycker inte vi. 

Vad är då hemligheten till att skapa ett riktigt bra arbetsgivarvarumärke (Employer Brand på engelska)? Istället för att visa hur ball och stor man är genom stora giveaways och tävlingar på mässor där det enda syftet är att få ut något, vänd på steken. Gör aktiviteter som ger studenterna något riktigt värde. Skapa en relation till dem. Fråga de vad för utmaningar de står inför i studierna och karriären. Hjälp dem. Underlätta för dem. Inspirera dem. Hur ska man göra detta? Kontakta oss med knappen längst ner på sidan så pratar vi mer än gärna med er. Svårare än så är det inte. 

Med risk att låta negativa vill vi konstatera, utan riktig källa förutom egen erfarenhet, att majoriteten av arbetsgivarna lägger otroligt mycket energi och pengar på fel saker. Det finns dock många arbetsgivare som har rätt inställning och jobbar mot att skapa riktiga relationer. Vi ska, för både arbetsgivarnas och studenternas skull, förändra sättet studentrelationer hanteras idag. Vill du med på resan? Följ Essentiq på LinkedIn.

Svårare än så är det inte. Majoriteten av arbetsgivarna lägger otroligt mycket energi och pengar på fel saker. Det finns dock många arbetsgivare som har rätt inställning och jobbar mot att skapa riktiga relationer. Vi har sett er och vi har jobbat med flera av er.

Redo att innovera sättet att rekrytera studenter på?

Essentiq hjälper företag med deras strategier för att attrahera studenter. Våra koncept vi jobbar efter är beprövade. Har ni råd med att inte jobba för att stärka ert arbetsgivarvarumärke?

Shopping Basket