fbpx

Att skapa ett jordnära arbetsgivarvarumärke

Vi hjälper företag studenter.

Många arbetsgivare kämpar med sina studentrelationer och sitt arbetsgivarvarumärke men med vill utgångspunkt. Man kan debattera om huruvida den utgångspunkten är fel eller inte men enligt vår erfarenhet är inte det ett effektivt sätt att skapa sitt arbetsgivarvarumärke. Vad är det då man gör ”fel”? En av våra grundprinciper är att vara jordnära och personlig. Studenter och nyexaminerade måste få se transparent marknadsföring. Visa vem som jobbar hos er. Visa vad de tycker om med att jobba hos er. Visa vad ni jobbar med att förbättra. Det tankesättet skapar en bättre förståelse hos potentiella kandidater för hur det verkligen är att arbeta hos er.

En annan strategi är att vara tillgänglig. Det är en av de enklaste men viktigaste man kan göra för att skapa ett jordnära arbetsgivarvarumärke. Inget förstör varumärket som att chefer eller en företagssida på LinkedIn inte tar sin tid att svara på studenter när de ställer en fråga eller vill komma i kontakt med någon. Vi har hört ett stort antal historier där studenter vill nätverka genom LinkedIn eller annat men blir totalt ignorerade. Det ökar sannolikheten markant för att studenten inte söker sig till arbetsgivaren. Den andra bieffekten av att inte vara tillgänglig är att ryktet snabbt sprider sig bland studentens kursare att företaget inte tar sin tid. Det indikerar för dem att arbetsgivaren inte är optimal att arbeta för efter examen.

Vår rekommendation är att skapa kulturen där man som chef, operatör, praktikant etc. gör till princip att alltid svara på alla potentiella framtida kandidater. Det kan man göra genom att kommunicera det till hela organisationen. Men först och främst måste de som ansvarar för företagssidan på LinkedIn, Facebook och Instagram föregå med gott exempel. Det kommer definitivt hjälpa er att skapa ett jordnära arbetsgivarmarumärke.

Vårt slutgiltiga tips är att se över möjligheten att starta ett ambassadörsprogram. Det är bland de bästa sättet att nå och skapa relationer med studenter. Vill du veta mer om hur man kan göra det? Kontakta oss nedan.

Redo att innovera sättet att rekrytera studenter på?

Essentiq hjälper företag med deras strategier för att attrahera studenter. Våra koncept vi jobbar efter är beprövade. Har ni råd med att inte jobba för att stärka ert arbetsgivarvarumärke?

Shopping Basket