fbpx

Smart Moves första Matchmaking-event

Vi hjälper företag studenter.

Nu är Smart Moves första Matchmaking-event avklarat och det blev succé. Tillsammans med Business Region Örebro och Smart Move – The Greater Örebro Area har vi inspirerat över 70 studenter att gå till handling gällande sin framtida karriär och sitt nätverk.

Kort om eventet:

Smart Move Matchmaking för systemvetare- och ingenjörsstudenter var ett digitalt event anordnat av Essentiq, Smart Move, Business Region Örebro och Örebro Universitet. Konceptet gick ut på att bjuda in arbetsgivare samt studenter till ett matchmaking-event. Det anmäldes ca 120 studenter varav över 70 personer kunde närvara.

Varje arbetsgivare fick en möjlighet att presentera sig själva samt berätta om eventuella lediga uppdrag som studenterna kunde ta sig an. Efter varje presentation besvarades eventuella frågor som studenterna hade och fortsatte därefter vidare till nästa arbetsgivare. Under eventets gång hölls det flera tävlingar där bland annat rabattkoder, tröjor och en cykel lottades ut.

Efter eventet skickades studenterna till en länk där kontaktuppgifter för respektive företag fanns för att boka in en tid för ett kontaktsamtal. Kontaktsamtalen kan vara ett sätt att komma närmare studenterna, lära känna dom samt erbjuda arbetsmöjligheter. Tjänster som erbjöds var bland annat sommarjobb, exjobb samt heltidsjobb efter examen.

Vad händer nu?

Eventet blev som sagt en succé, flera kontaktsamtal har bokats och förhoppningsvis även tillsatta tjänster. Planen är att hålla liknande event kontinuerligt under året och erbjuda andra studieinriktningar samma möjlighet att nätverka med arbetsgivare. Det känns otroligt kul att vi kan vara med och stötta Smart Move i deras arbete för att attrahera och behålla människor och deras kompetens i Örebroregionen.

Vi vill verkligen tacka alla som varit delaktiga i eventet på olika sätt!
Det var ni som gjorde detta till ett framgångsrikt event.

Redo att innovera sättet att rekrytera studenter på?

Essentiq hjälper företag med deras strategier för att attrahera studenter. Våra koncept vi jobbar efter är beprövade. Har ni råd med att inte jobba för att stärka ert arbetsgivarvarumärke?

Shopping Basket